August 25, Wednesday

Molecular mechanism of self-incompatibility and CO2 induced self-fertilization in the Brassicaceae Novel Genes Involved in Nicotine Biosynthesis in To...

0 downloads 6 Views 39KB Size
August 25, Wednesday 9:00 9:30

Registration - assemble at the main gate of NAIST Depart to Awaji by charter buses

12:00

Arrive Awaji

12:00-

Lunch

13:00-

Opening Address 2F Main Hall Ko Shimamoto (Professor, Global COE Program leader) Introduction of guests Takashi Hashimoto (Profesor, International Committee)

13:15-

Plenary Session 1 (30 min.) 25+5 min.

B1F Event Hall

Chair:Yasumasa Ishida O-01

Kenji Tago (Assistant Prof., Itoh lab.) Functional analysis of B-Ras, a novel type of nuclear-cytoplasmic small GTPase

13:45-

Break (10 min.)

13:55-

Concurrent Session 1 (80 min.) 15+5 min./person

Chair:Takashi Akanuma, Ryosuke Tadokoro

2F Main Hall

O-02 (P-05B) Rie Ishida(D2, Kawaichi lab.) Functional analysis of BNIP2 as a kinesin adaptor O-03 (P-05A) Supanji (D2, Kawaichi lab.) HtrA1 expression under oxidative stress O-04 (P-05C) Niluhputu Ika Mayasari(D2, Kawaichi Conditional poly-A trapping based on the Tol2 -transposon system O-05 (P-09A) Tomonori Nishii(D2, Kawaichi lab.) Functional analysis of a BTB-containing zinc finger protein, CIBZ

Chair:Naoyuki Uchida, Yoko Okushima

1F Amphitheater

O-06 (P-17C) Akira Akamatsu(D2, Shimamoto lab.) Analysis of PAMP-induced OsRac1 activation using a FRET biosensor in O-07 (P-17B) Kok Ang Lim (D2, Shimamoto lab.) Generation of rice plant stably transformed with Raichu-OsRac1 O-08 (P-16C) Jane Wamaitha Mwathi (D2, Shimamoto lab.) OsRap2.6 is a transcription factor that may be involved in rice innate O-09 (P-18B) Tadashi Fujiwara (D2, Shimamoto lab.)

Mechanism of OsRac1 activation in Pi-a-mediated disease resistance.

15:15-

Break (15 min.)

15:30-

Concurrent Session 2 (60 min.) 15+5 min./person

Chair:Hideki Tamura

2F Main Hall

O-10 (P-03A) Yohei Yamamoto(D2, Kohno lab.) Novel DnaJ family protein, DNAJB12, is involved in quality control of proteins  in the endoplasmic reticulum O-11 (P-11A) Pattarawut Sopha(D2, Kohno lab.) Study of a novel transmembrane J-protein, DNAJB14 O-12 (P-11C) Thanyarat Promlek(D2, Kohno lab.) Fate of unfolded protein which activates Ire1

Chair:Tsubasa Shoji

1F Amphitheater

O-13 (P-18C) Yasuko Hashiguchi(D2, Tasaka lab.) Functional Analysis of Arabidopsis SHOOT GRAVITROPISM 6 O-14 (P-17A) Most. Altaf-Un-Nahar (D2, Tasaka lab.) INTERACTIONS AMONG GENES INVOLVED IN CARPEL MARGIN FORMATION DURING ARABIDOPSIS GYNOECIUM DEVELOPMENT O-15 (P-26A) Satohiko Murayama(D2, Ogasawara In vivo analysis of RNA polymerase α subunit interaction site in the Bacillus subtilis genome

16:30-

Break (15 min.)

16:45-

Poster Preview I  2 min. each × 13people

17:15-

Check-in and Dinner (120 min.)

19:15-

Poster Session A (120 min.)

2F Reception Hall B

21:15-

Mixer (60min.)

2F Reception Hall B

2F Main Hall

August 26, Thursday 7:00-9:00

Breakfast

Hotel 2F  "COCCOLARE"

9:00-10:20 Concurrent Session 3 (80 min.) 15+5 min./person

Chair:Chio Oka, Takaaki Matsui O-16 (P-01C) Mitsunori Arai(D2, Shiosaka lab.)

2F Main Hall

Integration of exogenous neural stem cells in adult mice cortex with neuronal activity O-17 (P-13B) Hirotaka S. Shibata (D2, Itoh lab.) Shootin2 : a candidate for a clutch molecule involved in the migration of ganglionic eminence-derived inhibitory neurons O-18 (P-13A) Hitomi Nakazawa(D2, Itoh lab.) Rab33a interacts with singar1 and promotes axon formation O-19 (P-12C) Manami Toriyama(D2, Itoh lab.) Phosphorylation of doublecortin and neural progenitor cell migration by G protein signaling.

Chair:Asako Furukohri, Taku Oshima

1F Amphitheater

O-20 (P-27C) Shinichi Murayama(D2, Takagi lab.) Regulatory mechanism of target of rapamycin complex 2 in Schizosaccharomyces pombe O-21 (P-29C) Toshiya Sasaki (D2, Takagi lab.) Functional analysis of the constitutively active variant of the ubiquitin ligase Rsp5 on the regulation of proline permease activity in Saccharomyces cerevisiae. O-22 (P-29A) Akira Nishimura (D2, Takagi lab.) A novel antioxidative mechanism mediated by arginine/NO synthesis in Saccharomyces cerevisiae O-23 (P-28C) Rikiya Takeuchi (D2, Mori lab.) Global analysis of the genetic network for metabolic pathways in E. coli

10:20-

Break (15 min.)

10:35-

Concurrent Session 4 (80 min.) 15+5 min./person

Chair:Akio Tsuru, Iwao Otsu

2F Main Hall

O-24 (P-08A) Bambang Retnoaji (D2, Bessho lab.) Mechanisms underlying somite boundary formation O-25 (P-06A) Ryutaro Akiyama (D2, Bessho lab.) Integration of segmentation clock and Fgf signaling generates segmental pattern of somite O-26 (P-28B) Pey Jiun Lai (D2, Maki lab.) Effects of inverted repeats on DNA replication fork: biochemical studies with a fully reconstituted oriC plasmid DNA replication in vitro O-27 (P-29B) Mio Ikeda (D2, Maki lab.) Inhibitory and modulating action of DNA polymerase IV on progression of DNA replication fork in Escherichia coli

Chair:Yoji Kawano, Yuko Wada

1F Amphitheater

O-28 (P-19C) Satoshi Fujita (D2, Hashimoto lab.) A plant-specific domain of PHS1 is involved in microtubule regulation. O-29 (P-20A) Masateru Oguri (D2, Yokota lab.) Analysis of molecular basis of cyclic electron flow around photosystemⅠ O-30 (P-21C) Maliwan Naconsie (D2, Hashimoto lab.) Characterization of a rate-limiting enzyme of nicotine biosynthesis, N-methylputrescine oxidase O-31 (P-19B) Keita Kato (Hashimoto lab. D2) Novel Genes Involved in Nicotine Biosynthesis in Tobacco

11:55-

Lunch (65 min.)

13:00-

Concurrent Session 5 (80 min.) 15+5 min./person

Chair:Ken Kitano, Kenji Tago

B1F Event Hall

2F Main Hall

O-32 (P-07B) Katsunori Semi (D2, Nakashima lab.) Committed neuronal precursors confer astrocytic potential on residual neural precursor cells. O-33 (P-06C) Berry Juliandi (D2, Nakashima lab.) Prenatal HDAC inhibition impaired adult hippocampal neurogenesis O-34 (P-12B) Yuta Takase (D2, Takahashi lab.) Reciprocal interactions between neural crest cells and dorsal aorta in developing embryos O-35 (P-01A) Hidetaka Murai (D2, Takahashi lab.) Novel method to investigate the interactions between melanocytes and keratinocytes in developing skin

Chair:Ko Kato, Masakazu Namihira

1F Amphitheater

O-36 (P-21A) Xintian Lao (D2, Takayama lab.) Molecular mechanism of self-incompatibility and CO2 induced selffertilization  in the Brassicaceae O-37 (P-20B) Kok Song Lai (D2, Takayama lab.) Analysis of molecular mechanisms of self-incompatibility in the O-38 (P-12A) Harumitsu Suzuki (D2, Shiosaka lab.) Histrogical analysis of synaptic matrix metalloproteinase using in situ zymography

O-39 (P-02A) Dai Kanagawa (D2, Shiosaka lab.) Novel environment increases plasticity-related protease neuropsin (Klk8) gene without change in tissue plasminogen activator gene.

14:20-

Break (15 min.)

14:35-

Poster Preview II  2 min. each × 14people

2F Main Hall

15:10-

Plenary Session 2 (30 min.) 25+5 min.

2F Main Hall

Chair:Masashi Kawaichi O-40

Umesono prize ceremony Winning commemoration lecture

15:40-

Special Break (80 min.)

17:00-

Dinner (120 min.)

19:00-

Poster Session B (120 min.)

2F Reception Hall B

21:00-

Mixer (120min.)

2F Reception Hall B

August 27, Friday 7:00-9:00

Breakfast Check-out (to 8:45)

9:00-10:00 Plenary Session 3 (60 min.) 25+5 min./person

Hotel 2F  "COCCOLARE"

2F Main Hall

Chair:Kohsuke Kataoka O-41

Akio Tsuru(Assistant Prof., Kohno lab.) The ER stress sensor IRE1β down-regulates MUC2 mRNA to optimize mucin production

O-42

Naoyuki Uchida(Assistant Prof., Tasaka lab.) In search of novel regulation of aboveground meristems of plants using a unique Arabidopsis mutant, uni-1D.

10:00-

Take a Photograph (10 min.)

10:10-

Break (10 min.)

10:20-

Poster Session C (120 min.)

2F Reception Hall B

12:20-

Lunch (60 min.)

B1F Event Hall

13:20-

Review

2F Main Hall

Ian Smith(Professor, Graduate School of Biological Sciences, NAIST) Kazuhiro Shiozaki(Professor, Department of Microbiology, UC Davis) Yongbiao Xue(Director, Institute of Genetics and Developmental Biology, CAS) Takayuki Kohchi(Professor, Laboratory of Plant Molecular Biology, Kyoto University) Masanao Miwa(Dean, Professor, Nagahama Institute of Bio-Science and Technology)

13:50

Closing Address Hisaji Maki (Dean, Professor, Graduate School of Biological Sciences, NAIST)